Szarvasgombás vaj
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 5 dkg friss szarvasgomba
- friss petrezselyemzöld
- só
A vajat 1-2 órára tartsuk szobahőmérsékleten, keverjük össze sóval, az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd végül reszeljük bele a megmosott, alaposan letörölgetett szarvasgombát.
Tegyük picit hütőbe, majd piritósra, széles metéltre, sült húsokra szeletelhetünk belőle.
Célszerű kicsit többet készíteni belőle és akkor lefagyaszthatjuk, így bármikor kéznél lesz.
Szarvasgombás tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 10 dkg fekete szarvasgomba
- 10 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- só, fehér bors
- 30 dkg ementáli v. trapista sajt
A szélesmetéltet sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy nagy tálba beleöntjük, rákockázzuk a vajat, hozzáadjuk az olívaolajat, finoman megsózzuk, pici borsot teszünk még bele, majd óvatosan átforgatjuk.
Még forrón tányérokra szedjük meghintjük reszelt sajttal, és ráreszeljük a szarvasgombát.