Pagony Vendéglő Sellye

Szarvasgombás vaj

 

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj

- 5 dkg friss szarvasgomba

- friss petrezselyemzöld

- só

A vajat 1-2 órára tartsuk szobahőmérsékleten, keverjük össze sóval, az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd végül reszeljük bele a megmosott, alaposan letörölgetett szarvasgombát.

Tegyük picit hütőbe, majd piritósra, széles metéltre, sült húsokra szeletelhetünk belőle.

Célszerű kicsit többet készíteni belőle és akkor lefagyaszthatjuk, így bármikor kéznél lesz.

 

 

Szarvasgombás tészta

 

Hozzávalók:

- 25 dkg széles metélt

- 10 dkg fekete szarvasgomba

- 10 dkg vaj

- 1 dl olívaolaj

- só, fehér bors

- 30 dkg ementáli v. trapista sajt

 

A szélesmetéltet sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük. Egy nagy tálba beleöntjük, rákockázzuk a vajat, hozzáadjuk az olívaolajat, finoman megsózzuk, pici borsot teszünk még bele, majd óvatosan átforgatjuk.

Még forrón tányérokra szedjük meghintjük reszelt sajttal, és ráreszeljük a szarvasgombát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet